Ljubezen

LJUBEZEN je poglavitni razlog, zaradi katerega se ljudje posvetujejo z astrologi. Iščejo odgovore glede ljubezni, odnosov in ujemanja. V človeški naravi je, da verjamemo v usodno ljubezen oziroma da nam je nekdo tam zunaj usojen. Verjamemo, da obstaja tista prava oseba samo za nas. Resnica je, da skrivnost romantike in ljubezni obstaja v astrološkem ujemanju. Odgovore najdemo v zvezdah. Če pravilno pristopimo, je lahko astrologija zelo učinkovito in koristno orodje, s katerim bomo našli vpogled v horoskop ljubezensko ujemanje in spolno energijo med dvema osebama. Ljubezen in strasti so lahko že same po sebi dovolj zmedene. Še posebej, če nam je všeč nekdo, ki nam ne vrača naklonjenosti. Ali obratno. Razumevanje, kako lahko astrološko ujemanje oziroma ujemanje po znamenjih pomaga pri iskanju prave osebe, je ključnega pomena – je pot do sorodne duše.

Odnos

Zavedati se moramo tudi pomena poistovetenja in razumevanja. To je tisto, na čemer temelji ljubezenska združljivost, ne glede na astrološko znamenje. Odnos se bo najbolje in najlažje razvijal, ko se bomo s partnerjem razumeli, ko bomo sprejeli medsebojne šibkosti in ko bo želja po sreči prevladala nad željo, da bi imeli prav. Z nekom se lahko ujemamo ne glede na njegovo znamenje, le odločiti se moramo za to. Seveda pa lahko pri povezovanju s tisto pravo osebo pomagajo tudi zvezde in njihove skrivnosti. Ravno to je element, ki ga iščemo, ko analiziramo ujemanje v ljubezni in združljivost astroloških znamenj. Najpogostejši element povezovanja so ravno elementi. Dvanajst znamenj zodiaka je razdeljenih na štiri elemente: na zemljo (bik, devica, kozorog), zrak (dvojčka, tehtnica, vodnar), ogenj (oven, lev, strelec) in vodo (rak, škorpijon, ribi). Vsak od teh elementov se povezuje z drugim na edinstven način.

Ujemanje

Kaj se zgodi, če vodo polijemo na ogenj? Dobimo paro, nato pa ogenj izgubi svojo moč, ali pa se naredi še več pare! Če vodo dodamo zemlji, jo tako nahranimo. A če je preveč vode, se naredi blato. Zemlja lahko po drugi strani zaduši ogenj, ogenj pa »opeče« ali poškoduje zemljo. Zrak lahko zemljo spremeni v prah, ognju pa omogoča pridobiti moč. Ko razumemo, kako narava deluje, lahko dobimo zelo dobro idejo o tem, kako različna astrološka znamenja komunicirajo drug z drugim, poleg tega pa odkrijemo čarobnost vede, na kateri temelji ujemanje astroloških znamenj. Na kratko si poglejmo ljubezensko ujemanje vsakega astrološkega znamenja posebej. Ne pozabite pa, da je vsak odnos drugačen. Uspešna partnerska zveza temelji na vaši odločitvi, da se boste poistovetili z drugo osebo in jo poskušali razumeti.

Ujema se z zrakom in ognjem, redko s kardinalnimi znamenji

Oven je kardinalno znamenje. Rad prevzema vodstvo, zato se ne ujema z ostalimi kardinalnimi znamenji (tehtnica, rak in kozorog), ki jih prav tako vodi želja po pomembnih položajih. Toda z vidika elementa, se oven resnično dobro ujema zračnimi in ognjenimi znamenji. Najlažje se poveže z dvojčki, vodnarjem, levom in strelcem. Ovnu vlada planet Mars, tehtnici pa Venera, kar je najbolj tipičen primer ujemanja. Vendar pa to ne pomeni, da odnos ne bo zahteval truda, saj se obe znamenji nenehno poigravata drug z drugim.

Bik – ujema se z zemljo in vodo, redko s fiksnimi znamenji

Fiksna znamenja so znana po svoji trmi, zato je lahko odnos med njimi zelo težek. A jim lahko uspe. Zemlja in voda se medsebojno negujeta, zato se bo bik najbolje ujemal s predstavniki teh dveh elementov. Element zemlje bo krepil razumsko plat osebnosti, voda pa bo prinesla čustvenost. Z zračnimi in ognjenimi znamenji bo bik vedno tekmoval, zato se bo težko razvila jasna komunikacija, saj bo vsak s svojim načinom želel povedati, kaj si misli in kaj si želi.

Dvojčka – ujema se z zrakom in ognjem, redko s spremenljivimi znamenji

Kot zelo spremenljivo znamenje je oseba rojena v znamenju dvojčkov zelo raztresena oziroma je njena energija razpršena. Dvojček bo težje razvil lep odnos z drugimi spremenljivimi znamenji (devica, strelec, ribi), saj ne bodo našli stabilnosti. Odlično pa se razume s predstavniki elementa zraka, saj ti v odnos prinesejo iskrice strasti. Dvojček se najbolje ujema z vodnarjem in levom, malce manj pa s kardinalnimi znamenji, vendar pa ti prinesejo odločnost, ki jo dvojček kdaj še kako potrebuje. S tehtnico in ovnom lahko ustvari lepo zvezo, a le, če ne bosta v nenehnem tekmovanju drug z drugim, saj bo to vodilo k nepotrebnim zapletom.

Rak – ujema se z vodo in zemljo, redko s kardinalnimi znamenji

Kot kardinalno znamenje rak želi biti povsod na prvem mestu, želi imeti vajeti dogajanja v svojih rokah. Zaradi tega se ne ujema s podobno mislečimi osebami. Rak si pa po drugi strani želi nežnosti, želi si, da drugi poskrbijo zanj – moški ali ženske. Rak se odlično ujema z ostalimi vodnimi znamenji, a tudi s praktičnimi in prizemljenimi predstavniki elementa zemlje. Manj čustvena znamenja ali hitro spreminjajoča se ognjena znamenja so lahko za raka prevelik zalogaj. Ampak ogenj in voda lahko ustvarita paro, ki otopli položaj, zato je možnost za uspešen odnos.

Lev – ujema se z ognjem in zrakom, redko s fiksnimi znamenji

Levu vlada Sonce, zato je zelo rad v središču pozornosti. Ob sebi želi nekoga, ki bo resnično razumel to željo in jo tudi sprejel. Poleg tega pa potrebuje tudi osebo, ki bo vedno pripravljena na avanturo in je ne bo strah neznanega. Zaradi tega se ogenj in zrak zelo lepo dopolnjujeta in ujemata. Lev rad počne stvari na svoj način, zato se dobro razume tudi s fiksnimi znamenji. Med njimi lahko najde ljubezen svojega življenja, a le, če se bo oseba strinjala z njegovim slogom življenja in znala popuščati. Lev je znan po tem, da se na splošno dobro razume z vsemi, zato mu ni težko najti partnerja. Po drugi strani pa je lahko to povod za ljubosumje – zlasti s strani škorpijonov.

Devica – ujema se z zemljo in vodo, redko s spremenljivimi znamenji

Devica je oseba, na katero se lahko vedno obrnete. Je izjemno praktična in z nogami stoji na trdnih tleh, vedno pa se zna tudi prilagoditi, če okoliščine to zahtevajo od nje. Toda devica potrebuje tudi določeno strukturo in red, zato so ostala spremenljiva znamenja zanjo preveč muhasta. Potrebuje tudi nežnost, ki ji jo lahko nudijo vodna znamenja, s predstavniki zemlje pa se počuti stabilno. Devica je spremenljivo znamenje, ki partnerja ljubi celo življenje, zato se zelo dobro ujema s fiksnimi znamenji.

Tehtnica – ujema se z zrakom in ognjem, redko s kardinalnimi znamenji

Kot kardinalnemu znamenju je tehtnici všeč, če ima vajeti odnosa v svojih rokah. Toda po drugi strani stremi tudi k pravičnosti in ravnotežju, saj ji vlada planet ljubezni Venera. Tehtnica, ne da le mara mir in harmonijo, ampak tudi vztraja pri tem načinu življenja. Ne mara drame, zatorej ne glede na to, katero znamenje ste, če iščete umirjenost, se boste s tehtnico zelo lepo razumeli. Lepo se ujema tudi z zračnimi in ognjenimi znamenji, ki znajo vedno zanetiti iskrico ali dve.

Škorpijon – ujema se z vodo in zemljo, redko z zračnimi znamenji

Vsak, ki je kdaj ljubil fiksno znamenje, ve, da ima ob sebi ljubimca za celo življenje. In to vsekakor velja za škorpijona. Vendar pa to ni vedno najboljša stvar, saj se lahko razvijeta tudi močno ljubosumje in posesivnost. Strasti in erotičnega naboja, ki ju škorpijon premore, ne morete premagati. Ob sebi potrebuje nekoga, ki bo sprejel njegovo intenzivno čustvovanje, kar pa niso predstavniki elementa zraka. Škorpijon lahko zaneti iskrice z ognjenimi znamenji, dokler vsi vlagajo enako mero energije. Zemeljska znamenja mu nudijo občutek stabilnosti, vodna pa ga preprosto razumejo.

Strelec – ujema se z ognjem, in zrakom, redko s fiksnimi znamenji

Strelec je spremenljivo in ognjeno znamenje, znan tudi kot svobodni ljubimec. Drži se ga tudi sloves, da ne zna biti zvest in predan, a s svojim pustolovskim duhom in ljubeznijo do resnice, vse nadoknadi. Strelec se odlično ujema z ostalimi ognjenimi znamenji, s fiksnimi, kot sta škorpijon in lev, pa se pogosteje ustvarjajo napetosti. Ta znamenja zahtevajo preveč zavezanosti in predanosti, kot ju je strelec pripravljen pokazati. Tehtnica in vodnar (zračni znamenji) bosta pri strelcu vedno vzbujala pozornost, zaradi česar bo odnos zanimiv. Ostala spremenljiva znamenja pa predstavljajo preveč zapleteno zvezo, ki pa se lahko ohrani, če bo na obeh straneh dovolj volje in truda.

Kozorog – ujema se z zemljo in vodo, redko z zračnimi znamenji

Kozorog je kardinalno in zemeljsko znamenje, nekakšen direktor zodiaka. Zaradi tega se dobro razume s podobno mislečimi zemeljskimi predstavniki (bikom in devico). Nelagodno pa se počuti v družbi muhastih oseb kot so tehtnica, dvojčka in ostala zračna znamenja. Kozorog išče partnerja za celo življenje, zato prilagodljivi strelci niso po njegovem okusu. Če iščete nekoga stabilnega in varnega, bo kozorog prava oseba, saj stremi k temu, da vam nudi omenjeno, ne glede na vaše astrološko znamenje.

Vodnar – ujema se z zrakom in ognjem, redko s spremenljivimi znamenji

Vodnar, fiksno in zračno znamenje, je eden izmed najbolj trmastih predstavnikov zodiaka. Sam to razume kot pozitivno lastnost, saj je zvest svojim načelom in mnenjem. Tudi kot partner je predan svoji ljubljeni osebi in se odlično razume z drugim fiksnimi znamenji – škorpijonom, levom in bikom. Spremenljiva znamenja pa so preveč muhasta za velikega misleca, kot je vodnar. Želi le, da se partner za nekaj odloči in se nato tega drži. Z ognjenimi znamenji se odlično razume, saj so njihove energije močno združljive. Čustvena vodna znamenja pa so lahko zanj prevelik zalogaj, čeprav na trenutke potrebuje naval čustev in občutkov ter nekoga, ki ga bo razumel.

Ribi – ujema se z vodo in zemljo, redko z zračnimi znamenji

Osebe, rojene v znamenju rib, so najbolj romantične in sanjave predstavnice zodiaka. Zaradi tega se ne ujemajo z racionalnimi zračnimi znamenji. Riba ob sebi potrebuje nekoga, ki bo v življenje prinesel nekaj strukture in reda kot tudi nekaj ustvarjalnosti. Zemeljski znaki lahko omenjeno nudijo ribam, poleg tega pa jih ohranjajo na realnih tleh na zelo sočuten in nežen način – način, ki ga riba ljubi. Z ostalimi vodnimi znamenji se odlično ujame, saj delijo podoben romantičen pogled na življenje. Riba ne mara ukazovanja ali občutka, da je njena individualnost ogrožena, kljub temu pa se lahko znajde v odnosu z veliko močne in odločne energije, če je odločitev za to vzajemna.