Norec
Norec

Ta karta je ničelna, vse naslednje karte iz sklopa pa predstavljajo norčevo potovanje skozi Tarot. Karta odraža nedolžnost in nebrzdan entuziazem. Prav tako lahko pomeni nove začetke, velikokrat pa jo tolmačimo kot opozorilo pred neodgovornim ravnanjem v prihajajočem obdobju.

Čarovnik
Čarovnik

Čarovnik je nadvse nadarjen na mnogih področjih in ima moč to nadarjenost uporabiti sebi v prid. Ta karta lahko pomeni obet neverjetnih sprememb, lahko pa jo razlagamo kot opozorilo, da nas bo nekdo poskušal pretentati. Karto moramo zato vedno tolmačiti v družbi drugih kart, ki ga obdajajo.

Visoka svečenica
Visoka svečenica

Ta karta predstavlja žensko podzavest in modrost. Lahko jo razumemo kot poziv k uporabi svojih intuitivnih moči.

Cesarica
Cesarica

Tretja karta Tarota predstavlja celoten življenjski cikel, od plodnosti in rojstva do smrti in posmrtnega življenja. Cesarica je velikokrat tolmačena kot nadvse modra ženska.

Cesar
Cesar

Ta karta je simbol moške avtoritete in svetskosti. Simbolizira potrebo po prevzetju stvari v svoje roke, če želimo, da delo obrodi sadove.

Svečenik
Svečenik

Ta karta predstavlja potrebo po duhovnosti, izraža vrline dobrote in odpuščanja ter ponižnosti.

Ljubimca
Ljubimca

Ljubimca lahko simbolizirata ljubezenske obete, včasih pa tudi spremembe vaše ljubezenske situacije.

Kočija
Kočija

Kočija pogosto signalizira boj ali težko obdobje pred nami ter potrebo po vztrajnosti. Njena alternativna razlaga pa signalizira prihajajoče potovanje.

Moč
Moč

Ko zagledate karto Moči je to znak, da se morate zazreti vase ter v sebi poiskati notranjo moč in sočutje.

Puščavnik
Puščavnik

Klasična interpretacija karte izraža potrebo po samoti in razmisleku.

Kolo sreče
Kolo sreče

Gre za simbol spreminjanja usode in potrebo po ukrepanju, saj boste le tako lahko prepričani o svoji usodi. To karto je potrebno razlagati v kontekstu kart, ki jo obdajajo.

Pravica
Pravica

Karta Pravice v vseh kontekstih pomeni ravnovesje. Razlagamo si jo lahko kot povezavo kozmične karme. Energija, ki jo bomo vložili, se nam bo vrnila.

Obešenec
Obešenec

Obešenec signalizira potrebo po žrtvovanju, da bi dosegli tisto, kar si želite. Lahko pomeni tudi potrebo po ponovnem razmisleku o situaciji.

Smrt
Smrt

Kljub očitnem pomenu karta Smrti v resnici pomeni spremembo v življenju, nad katero najverjetneje ne boste imeli nadzora.

Zmernost
Zmernost

Ta karta pomeni zmernost, samokontrolo in mirno harmonično življenje.

Hudič
Hudič

Hudičeva karta ima več pomenov. Lahko signalizira zasvojenost, lahko pa se nanaša tudi na prisotnost slabih vplivov v našem življenju. V nekaterih primerih ga razlagamo tudi kot potrebo po odklopu in uživanju življenja.

Trdnjava
Trdnjava

Karta trdnjave predstavlja kataklizmične in nepričakovane spremembe. Prizor na karti je precej jasen, dve osebi sta dobesedno vrženi iz trdnjave.

Zvezda
Zvezda

Ta zvezda simbolizira pomlajevanje in priložnost. Govori tudi o povezavi nebes in zemlje.

Luna
Luna

Luna je naravno ženstvena, opozarja pa, da pazite, da ne postanete plen prevar, ki prežijo na vas.

Sonce
Sonce

Sonce simbolizira splošno zadovoljstvo na vseh področjih življenja. Namiguje pa lahko tudi na prihajajoče potovanje.

Presoja
Presoja

Karta sporoča potrebo po ponovnem razmisleku in reevaluaciji življenjske situacije.

Svet
Svet

Ta karta predstavlja zaključek cikla in pomeni, da bo vaš trud končno obrodil sadove.

As kelihov
As kelihov

Zelo močan, pozitiven znak, ki se nanaša na ljubezen, srečo in naklonjenost. Kot vsi asi tudi ta pomeni nove začetke. Večinoma se nanaša na ljubezen, včasih pa tudi na druga področja življenja.

Dvojka kelihov
Dvojka kelihov

Večinoma govori o ljubezenskem partnerstvu, lahko pa pomeni tudi ravnotežje, prijateljstvo, srečo in medsebojno delitev dobrin.

Trojka kelihov
Trojka kelihov

Večinoma jo tolmačimo kot karto srečanja, ponovne združitve. A ne gre vedno za srečanja na romantičnem področju.

Štirica kelihov
Štirica kelihov

Pobožne želje. Karta nas opozarja, da se moramo osredotočati na to, kar se trenutno dogaja in videti vse darove, ki smo jih deležni. Manj pa moramo razmišljati o tem, kaj bi lahko bilo.

Petica kelihov
Petica kelihov

Karta nas opominja, da je to, kam usmerimo naš fokus, nadvse pomembno in se odraža v kakovosti našega življenja.

Šestica kelihov
Šestica kelihov

Karta velikokrat pomeni nostalgijo, kako gledamo na preteklost, kako so bile stvari videti takrat. Navadno je povezana z našim otroštvom.

Sedmica kelihov
Sedmica kelihov

Karta nakazuje zmedenost, lahko pa kaže tudi slabo organizacijo in preveč odprtih front.

Osmica kelihov
Osmica kelihov

Pogosto pomeni, da boste zapustili situacijo, ki vam ne služi več - lahko gre za službo, razmerje ali okolico.

Devetica kelihov
Devetica kelihov

Znana je tudi kot karta želja. Pomeni, da se vam bodo želje, ki si jih že dolgo želite, uresničile. To se bo zgodilo v bližnji prihodnosti pa tudi na splošno.

Desetica kelihov
Desetica kelihov

Karta nakazuje splošno veselje in zadovoljstvo - morda na bolj odrasel, zrel in globalen način.

Paž kelihov
Paž kelihov

Ta karta signalizira, da morate svojemu notranjemu otroku dovoliti v ospredje. Lahko pa pomeni tudi to, da v vaše življenje prihaja mlajša oseba s pomembnim sporočilom za vas.

Vitez kelihov
Vitez kelihov

Ta karta je nadvse optimistična. Kot večina vitezov tudi ta karta s seboj navadno nosi močno sporočilo. Večinoma gre za dobre in vesele novice, ki jih radi prejmemo.

Kraljica kelihov
Kraljica kelihov

Ta karta je ena najbolj priljubljenih arhetipov v sklopu Tarot kart. Pomeni sočutje, ljubezen ter skrb zase in druge. Mnogokrat pomeni točno določeno osebo v življenju, v tem primeru žensko.

Kralj kelihov
Kralj kelihov

Karta govori o ravnovesju moške in ženske energije. Kralj drži vse dobre lastnosti moških in žensk. Mnogokrat pomeni točno določenega moškega v vašem življenju.

As palic
As palic

Če imate v življenju trenutno težave in iz sklopa kart potegnete to karto, pomeni, da se bo vaša situacija kmalu obrnila na bolje.

Dvojka palic
Dvojka palic

Za vas bo pomembno, da ohranjate ravnovesje na vseh področjih življenja - od prehrane do dovolj počitka. To vam bo v tem času zelo pomagalo.

Trojka palic
Trojka palic

Ugotovili boste, da se vaše finance razvijajo na bolje. Pred vami je obdobje, ko boste pregovorno končno lahko prišli na zeleno vejo. Zelo verjetno se boste počutili močni in imeli za to dobre razloge.

Štirica palic
Štirica palic

Pogosto pomeni, da se boste najverjetneje udeležili posebnega dogodka - takega, ki bo veliko bolj zabaven, kot boste pričakovali. Zatorej le pojdite in se veselite.

Petica palic
Petica palic

Ta karta se nanaša na vašo konkurenco. Večinoma govori o vašem kariernem življenju, včasih tudi o tekmecih na romantičnem področju. Ne bojte se tekmovanja, zavedati se morate, da imate marsikaj pokazati in ste lahko izjemno uspešni.

Šestica palic
Šestica palic

Ta karta pooseblja pozitivnost. Kaže, da boste kljub izzivom, s katerimi se soočate, premagali ovire ter dosegli vrh.

Sedmica palic
Sedmica palic

Zelo verjetno se boste znašli med konkurenco in jo premagali. Stvari se bodo odvijale dobro, prav takšno bo tudi vaše počutje. Vse, česar se lotite, se odvija po načrtih.

Osmica palic
Osmica palic

Doživljate frustracije, utrujeni ste od čakanja. Ta karta kaže, da morate biti potrpežljivi in še malce počakati. Morda ste že naredili vse, kar je bilo v vaši moči, odločitve pa morajo sedaj sprejeti drugi.

Devetica palic
Devetica palic

Ta karta lahko prikazuje anksioznost in skrb. Obremenjujete se in skrbi vas dušijo.

Desetica palic
Desetica palic

Počutite se, kot da na svojih plečih nosite zelo težko breme. Iščete načine, kako bi ublažili težo tega bremena. Figurativno in dobesedno.

Paž palic
Paž palic

Če ne gre za osebo, ta karta pomeni prisotnost energije, ki vam kali koncentracijo ter predstavlja distrakcijo. Poskusite ostati osredotočeni.

Vitez palic
Vitez palic

Če vam uspe, je trenutno odličen čas, da odpotujete. Počutili se boste, kot da imate napolnjene baterije, polni boste energije in pripravljeni opraviti s stvarmi.

Kraljica palic
Kraljica palic

Kraljica prinaša dobro energijo ter predstavlja dober znak.

Kralj palic
Kralj palic

Ta karta predstavlja modro, pozitivno in odprto moško energijo. Tako kot pri vseh dvornih kartah kralj lahko pomeni osebo v vašem življenju. Najverjetneje gre za osebo z lasmi svetlejšega barvnega spektra.

As mečev
As mečev

Lahko pomeni nek nov začetek v vašem življenju, lahko celo na več frontah. Včasih se nov začetek lahko prične s propadom oziroma ločitvijo. Lahko gre za ločitev na ljubezenskem področju ali v službi.

Dvojka mečev
Dvojka mečev

Mnogokrat gre za karto o partnerstvu in ravnovesju. Navadno govori o razmerju z eno osebo in ne z več.

Trojka mečev
Trojka mečev

Ta karta s seboj nosi element žalovanja, to je dejstvo. A ko se pojavi, pomeni, da je tisto, kar se skriva na drugi strani žalosti, lahko srečnejše in prinese veselje.

Štirica mečev
Štirica mečev

Simbolizira premor oziroma potrebo po premoru od stresnega življenja. Prav tako lahko pomeni, da se bo nekdo za nekaj časa odmaknil iz vašega življenja.

Petica mečev
Petica mečev

Znašli se boste v situaciji, ko ne boste prepričani v svoje občutke o vašem življenju, še posebej pa v nekatere osebe, ki so vam blizu.

Šestica mečev
Šestica mečev

Karta kaže, da je čas odličen za kakršnokoli potovanje. Prav tako lahko pomeni metaforične premike, spremembe, ki prihajajo od znotraj.

Sedmica mečev
Sedmica mečev

Ta karta kaže na nekoga, ki se obnaša neetično in ima slabe namene. Prav tako lahko pomeni, da se poskušate vključiti nekam, kamor ne spadate.

Osmica mečev
Osmica mečev

Karta nakazuje, da se v življenju držite nazaj, saj se bojite premikov v prihodnosti. Bojite se, da boste prizadeti in ranjeni, morda pa za strah sploh nimate razloga.

Devetica mečev
Devetica mečev

Karta govori o anksioznosti in strahu. Dobro premislite, kaj vas tako močno skrbi. Poskušajte ne obtoževati ljudi in situacij okoli sebe za stvari v vašem življenju.

Desetica mečev
Desetica mečev

Karta nosi neprijetno konotacijo, pomeni pa tudi, da trenutna situacija ni nujno konec sveta.

Paž mečev
Paž mečev

Velikokrat pomeni, da prihaja sporočilo, a to ne bo nujno takšno, kot bi si ga želeli prejeti.

Vitez mečev
Vitez mečev

Prinaša pospešeno in veselo energijo. Vitezi velikokrat pomenijo, da vas iščejo ljudje ali priložnosti, ki so zelo zaželeni.

Kraljica mečev
Kraljica mečev

Karta kaže na žensko v vašem življenju. Z njo se nikakor ne gre obremenjevati, še manj pa z njo zobati češnje.

Kralj mečev
Kralj mečev

Ta karta velikokrat pomeni močnega moškega v vašem življenju, ki ima trdna prepričanja ter od njih ne odstopa. Večinoma gre za temnolasega moškega.

As novcev
As novcev

Večinoma pomeni, da se bodo stvari na vašem finančnem področju pričele odvijati na bolje. Včasih lahko celo napoveduje prihajajoča darila ali denar, morda tudi dediščino, ki je niste pričakovali.

Dvojka novcev
Dvojka novcev

Pomeni, da vam bo uspelo urediti in obdržati v ravnovesju dve področji življenja - na primer ljubezen in službo, finance in počutje itd.

Trojka novcev
Trojka novcev

Zelo pozitivna karta, večinoma se nanaša na kariero in službo, v splošnem pa je dober znak, ki pomeni, da vam gre dobro.

Štirica novcev
Štirica novcev

To je karta, ki govori o oklepanju nečesa. Pomeni, da se stvari, ljudi ali situacij držite dlje, kot bi bilo dobro za vas.

Petica novcev
Petica novcev

Karta kaže na obdobje v življenju, ko se ne počutite varno in sigurno. Vedeti morate, da lahko vedno najdete pomoč. Ta lahko prihaja od vidnega ali nevidnega.

Šestica novcev
Šestica novcev

Navadno pomeni, da se bodo stvari obrnile na bolje, velikokrat govori o financah.

Sedmica novcev
Sedmica novcev

Gre za karto, ki govori o povrnitvi vaših vložkov. Lahko gre za vaše bančne račune ali pa govori figurativno in pomeni investicije časa, energije in truda, ki ste jih vložili v razmerja.

Osmica novcev
Osmica novcev

Lahko pomeni, da je pred vami obdobje težkega dela. To ne pomeni nujno slabe stvari, morate pa se dobro pripraviti.

Devetica novcev
Devetica novcev

Vaše finančne skrbi so za nekaj časa rešene, situacije v vašem življenju pa se bodo obrnile na bolje, kot bi si lahko mislili.

Desetica novcev
Desetica novcev

Vaše materialne želje se bodo uresničile - morda celo bolj kot bi pričakovali. Na splošno se bodo stvari odvijale odlično za vas.

Paž novcev
Paž novcev

Želite si reči ali narediti stvari, ki bi ljudi in stvari v vašem življenju obrnile na glavo ali pa vsaj malo pretresle. Zgolj za zabavo.

Vitez novcev
Vitez novcev

Prihaja sporočilo, ki ga že dolgo pričakujete. Najverjetneje bo dobro za vas.

Kraljica novcev
Kraljica novcev

Ta karta prinaša energijo ženskega arhetipa: srčnost, dom in materinstvo.

Kralj novcev
Kralj novcev

Avtoriteta, tradicija in uspeh na finančnem področju. Ko se ta karta pojavi, to pomeni, da trenutno ni čas za to herojstvo, temveč za to, da sledite ustaljenim potem.