kitajski horoskop 2023

Leto 2023 je leto zajca, ki se začne 22. januarja 2023 (kitajsko novo leto) in konča 9. februarja 2024 (kitajsko novo leto). V kitajski kulturi je zajec simbol dolgoživosti, miru in blaginje. Leto 2023 naj bi bilo leto upanja. Za ljudi, rojene v letu zajca, velja, da so pozorni, duhoviti, hitri in iznajdljivi.

Kitajska astrologija napoveduje, da bomo ljudje v letu zajca bolj nežni, tihi, a hitri in spretni ter prijazni, potrpežljivi in zelo odgovorni. Čeprav bomo občasno plahi in zadržani, saj svojih misli ne bomo radi razkrivali naokoli in bomo lahko nagnjeni k begu od realnosti, bomo vedno zvesti tistim okoli sebe. Ko se bomo srečali težavami, ne bomo obupali, ampak bomo vztrajali pri iskanju rešitev.

Kitajski horoskop ima močan vpliv na kulture po svetu, zlasti na tiste v Aziji. Države, kot so Japonska, Koreja in Vietnam, so kitajski zodiak prilagodile sebi in ga pogosto uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vse bolj priljubljen pa postaja tudi v zahodnih kulturah, zlasti v Evropi. Mnogi so navdušeni nad mističnostjo in simboliko, uporabljajo ga kot orodje za samospoznavanje ter osebno rast. Je kot kulturni most, ki povezuje ljudi, spodbuja medkulturno razumevanje ter spoštovanje. Vpliv kitajskega zodiaka vedno bolj raste in se razvija, saj ljudje po vsem svetu sprejemajo njegovo brezčasno modrost in spiritualno privlačnost.

Kitajski horoskop 2023: Podgana


Osebe, rojene leta 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Splošno

Pričakujete lahko velik napredek, vendar se ne koncentrirajte na nove poslovne in razne druge podvige, raje dokončajte že začete zadeve. Pri reševanju velikih problemov vam bo dobro služila vaša močna volja. Svetujemo vam, da večkrat prisluhnete nasvetom prijateljev, saj boste tako znali sprejeti dobre odločitve, ko bo prišel čas za to. Leto bo dobro za dokončanje zapletenih ciljev in načrtov. Ohlajeni odnosi se bodo proti koncu leta spet otoplili. Veselite se novih produktivnih poslovnih zvez. Trmasti kolegi vam bodo lahko povzročili nekaj sivih las, vse ostalo pa bo potekalo gladko, če boste v delo le vložili nekaj truda.

Finance

Nad financami boste navdušeni. To bo tudi dober čas za poplačilo starih dolgov. Pred vami je namreč dobro, varno finančno obdobje, dohodki bodo dokaj stabilni, redni in zadovoljivi. Nekdo od svojcev bo potreboval denarno pomoč, ne zavrnite ga.

Ljubezen

Ljubezensko življenje bo harmonično, zlasti če ste v preteklosti imeli težave. Kitajski horoskop vam tudi priporoča, da se pobotate z bivšim partnerjem oz. razčistite z nekdanjo ljubljeno osebo vse nesporazume, da se negativna energija ne bo še naprej vlekla. Vaš trud se bo obrestoval na ljubezenskem področju, čeprav se bodo v partnerskem odnosu lahko pojavili tudi manjši problemi. Na splošno pa bo v vašem domu vladala sreča.

Zdravje

Glede zdravja vam bo največ težav povzročal prevelik stres. Večkrat si omislite katero od tehnik sproščanja. Za dobro zdravje poskrbite z rednim in zdravim prehranjevanjem. Primanjkovalo vam bo tudi energije. Poskrbite za telesno aktivnost, ki vam bo še zlasti letos zelo koristila, saj boste zasuti z delom.

Kitajski horoskop 2023: Bivol


Osebe, rojene 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Splošno

To je vaše leto. Izkoristite ga! Vsako težavo boste z lahkoto odpravili. V začetku se lahko v zvezah poročenih pojavijo težave, ki pa vam ne bodo pokvarile leta. A znali bi vam koristiti drugi medeni tedni. Samski bodo imeli zelo pestro ljubezensko življenje. Pripravite se tudi na spremembe. Kitajski horoskop svetuje, da se obkrožite s pozitivnimi ljudmi in se izogibajte tistim, ki jih »privlačijo« težave in problemi. Prijatelji in družina vam bodo v močno oporo. Obstaja možnost spremembe službe in celo selitev v drugo mesto, pripravljeni morate biti na vse. Če imate dobro službo, bodo v ospredju odnosi z nadrejenim in izkušenimi kolegi.

Finance

Šefi vam bodo naklonjeni, vaše mentalne sposobnosti bodo na vrhuncu, zato bo vaša kariera zacvetela. Pazite pa na finance. V prvi polovici leta z denarjem ne boste imeli težav, kar se lahko novembra, decembra in januarja naslednje leto hitro spremeni. Na področju financ bodo pomembni manjši prihranki, ki vam bodo prišli »še kako prav« pri različnih nepredvidenih izdatkih.

Ljubezen

V ljubezni se lahko pojavijo ali nadaljujejo določena trenja v partnerstvu. Kitajski horoskop vam svetuje, da se ne »zavijete« v molk, ampak se s partnerjem veliko pogovarjajte. Čas je primeren za »poročne zvonove«. Samski bodo imeli veliko priložnosti za resno ljubezensko razmerje. Veselite se harmoničnega družinskega življenja.

Zdravje

Kitajski horoskop vam napoveduje zadovoljivo zdravje. Izogibajte se pretiravanju pri športnih aktivnostih, saj bo obstajala večja možnost za manjše poškodbe, nezgode ali nesreče. Več pozornosti namenite zdravemu načinu prehranjevanja. Predvsem jeseni s telovadbo ne pretiravajte.

Kitajski horoskop 2023: Tiger


Osebe, rojene 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

Splošno

Leto vas bo dokaj spremenilo. Ste oseba, ki dobro pozna svoje slabosti in prednosti. Kar ste načrtovali, bo zaživelo. Posvetili se boste duši in temu, da bi postali boljši človek. Na vas bo v tem letu, ki je zelo primerno za povečanje družine, imel partner velik vpliv. Vsi, ki veste, kaj želite v življenju, boste brez težav to tudi dosegli. Težko bo tistim, ki ne vedo, kaj si želijo in brez cilja ter ideje hodijo sem ter tja. Kitajski horoskop vam svetuje, da hitro sprejmete odločitev glede prihodnosti in ne odstopate od svojega cilja. Težave rešujte sproti, ne vrzite puške v koruzo, ob strani vam bodo stali tako prijatelji kot sorodniki. V primeru, da iščete novo službo, boste imeli sredi leta pri tem več uspeha.

Finance

Zaradi denarnih obremenitev si že v začetku leta postavite bolj skromen proračun in se ga držite skozi vse leto. Kitajski horoskop vam močno odsvetuje zapravljanje in najemanje večjih posojil, z večjimi nakupi počakajte na boljše »finančne čase«. Na področju kariere vas čakajo izzivi. Da bi dobili več priložnosti, je nujno, da razširite svoj krog poznanstev. Dobre premislite, kam vlagate denar. Prihaja čas, ko boste veliko zapravljali za prenovo ali dekoracijo doma. Zelo si boste želeli tudi potovanj, kar lahko obremeni vaš proračun.

Ljubezen

Kar se tiče družine in prijateljev, vas čaka neverjetno pozitivno leto. To bo čas, ko se boste lahko malce sprostili in premislili, kaj si želite. V primeru, da imate partnerja boste zelo čustveno navezani nanj, možno je tudi, da boste od njega finančno odvisni. Samski se naj izogibajo pretirano dominantnih partnerjev, saj vas ne bodo osrečili.

Zdravje

Izredno čustveni boste, zato vam Kitajski horoskop priporoča, da se poskušate znebiti negativnih čustev in energije v telovadnici. Redna telovadba v fitnesu bo zelo dobro vplivala na vaše dobro počutje in zdravje. Izogibajte se stresu. Proti koncu leta boste morali več časa posvetiti zdravi prehrani in telovadbi.

Kitajski horoskop 2023: Zajec


Osebe, rojene leta 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Splošno

Za vas bo leto precej čustveno. Bodite močni. Že na začetku leta si vzemite čas in skušajte odpraviti čim več čustvenih preprek. Začetek leta bo še zlasti težak za zakonske pare, ki bodo težave le težko odpravljali. Zdržite do sredine leta. Zadeve se bodo takrat znatno izboljšale. Če načrtujete nosečnost, počakajte do poletja. Sprejeli boste tudi kar nekaj pomembnih odločitev. Dokler jih ne boste, lahko pričakujete več čustvenih nihanj, ki bodo posledica vaše pasivnosti. V zadnji četrtini leta se boste veliko boljše počutili in pripravljeni boste na nove življenjske izzive in poti. V službi bodite čim bolj optimistični in ne razmišljajte veliko o prihodnosti, a vedno imejte pred očmi dosegljive cilje. Proti koncu leta je možno napredovanje.

Finance

Ste le človek, zato si na pleča ne nakopljite preveč stvari hkrati. Na področju kariere boste zelo samozavestni. Pomembno je, da se zavedate svojih prioritet. Dobro kaže na področju financ. Veselite se dodatnega zaslužka, ki ga zapravite za stvari, ki so res pomembne. Glede denarja boste najbolj zadovoljni v sredini leta, ko so možni večji poslovni uspehi in s tem povezan večji zaslužek.

Ljubezen

Nesrečni v ljubezni se bodo temeljiteje poglobili v to svojo »nesrečo«, morda bo šlo le za vzorec, katerega se lahko znebite oz. delajte na tem, da se ga boste. Letos boste z lahkoto izboljšali svoje družinske odnose. Samski pa pazljivo na ljubezenskem področju. Naj vas videz ne prevara. Hrepeneli boste po romantiki in fizični zadovoljitvi.

Zdravje

Za boljše počutje vam Kitajski horoskop svetuje, da se več ukvarjajte z duhovnostjo ter se naučite bolj zaupati vase ter v vesolje. Ker bo leto zelo čustveno, bo to lahko vplivalo na vaše zdravje in tudi delo. Poskrbite za potrebno relaksacijo.

Kitajski horoskop 2023: Zmaj


Osebe, rojene v letih 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Splošno

Čaka vas leto, ki vam bo poklonilo ogromno novih izkušenj in priložnosti. Upoštevajte nasvete strokovnjakov. Na svojem področju boste blesteli. Pričakujete lahko uspešno, a naporno leto, v katerem ne bo veliko časa za počitek. Dobro razmislite, preden se boste podali na novo pot, tako v zasebnem kot v poklicnem življenju. Sredi leta so možne določene težave, vendar ne obupajte prehitro. Ne pozabite, da ste »zmaj«, ki lahko s svojim ognjem uniči vse negativnosti v svoji bližini. Ne nasedajte praznim obljubam. Nakazuje se več službenih potovanj.

Finance

Svoje ideje boste znali dobro predstaviti in prodati, zato boste investitorje in stranke magično privlačili. S financami boste zadovoljni. Investicije naj bodo dolgoročne. Od tega boste imeli največji dobiček. Kitajski horoskop vam glede denarja svetuje, da več denarnih sredstev namenite za odplačilo posojil. Izogibajte se hitremu zaslužku in finančnim špekulacijam.

Ljubezen

V ljubezni boste imeli veliko sreče, če se le boste pripravljeni učiti iz preteklih napak ter če boste nekoliko bolj razumevajoče gledali na odnos. Zaradi veliko dela oz. prezaposlenosti obstaja nevarnost, da boste zanemarili partnerja. Veliko lepega se vam obeta, če boste v zvezo vložili nekaj truda. Če pa se bo kakšna zveza končala, ostanite pozitivni in objektivni.

Zdravje

Z zdravjem ne boste imeli težav, če boste le poskrbeli za zadosten počitek. Proti koncu leta več časa posvetiti družini. Kitajski horoskop vam priporoča, da si občasno vzamete več časa za sprostitev in gibanje na svežem zraku, glede zdravja ne bo večjih nevšečnosti.

Kitajski horoskop 2023: Kača


Osebe, rojene leta 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Splošno

Vaše marketinške sposobnosti bodo več kot izvrstne. Svoje ideje, izdelke in načrte boste brez težav spromovirali in prodali. Pogumno boste izražali svoje želje. Z izzivi se boste spopadali pozitivno in z veliko mero prilagodljivosti. Trmasto vztrajanje pri svojem vam ne bo koristilo, prav tako ne užaljenost in osebne zamere. Odnosi z drugimi naj bodo zelo iskreni, saj z lahkoto pridete v težave, kar pa bi lahko ogrozilo vaše sodelovanje. Sredi leta so možne spremembe na delovnem mestu. Letos se ne zapletajte s kačo, saj zveza ne bo srečna.

Finance

V službi ne bodite preveč egoistični, saj bi se lahko zamerili kolegom. Ne pograbite vseh priložnosti in pazite na jezik. Izogibajte se nepotrebnim izdatkom, čeprav vam na področju financ ne bo kazalo zelo slabo. Denarja raje ne posojajte. Kitajski horoskop vam glede financ svetuje, da nekoliko zategnete pas, žrtvovati boste morali nekaj udobja oz. nepotrebnih nakupov.

Ljubezen

V ljubezni boste zelo zadovoljni, saj vam bo partner namenil veliko podpore in pozornosti. Samski boste hitro menjavali partnerje in se še ne boste pripravljeni ustaliti ob eni osebi. Obstaja nevarnost, da se boste zapletli z napačno osebo, da bi zadovoljili svoje potrebe.

Zdravje

Nihanje razpoloženja bo močno načelo vaše psihično zdravje. Pazite, da zaradi tega ne bo trpelo tudi vse drugo. Najbolje se boste počutili sredi leta. Ne pozabite na telesno aktivnost. Proti koncu leta pa vam zdravje spet lahko malce ponagaja. Preizkusite alternativne metode. Vzemite si čas zase. To leto vam bo pokazalo prave poti za dosego ciljev.

Kitajski horoskop 2023: Konj


Osebe, rojene leta 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Splošno

Leto vam bo prineslo službene uspehe. Za trud in delo boste poplačani. Nove priložnosti zgrabite z odprtimi rokami. Na finančnem področju se lahko pojavijo težave – najverjetneje v prvem in tretjem četrtletju. Preglejte svoje izdatke in preverite, kje lahko privarčujete. V novem letu boste želi sadove preteklega dela, vendar ne zaspite na lovorikah. Potrebujete nove izzive, ki obljubljajo dinamičen vsakdanjik in dobro vplivajo na vašo samozavest. Bolj kot ustvarjalnost bo potrebna osredotočenost na rutino in podrobnosti, zato ne bodite preveč površni. V službi se pripravite na nekaj ovir in zamud, za katere ne iščite krivca, ampak raje potrpežljivo iščite rešitve.

Finance

V primeru, da ste samozaposleni, boste lahko dobro zaslužili, res pa je, da boste tudi veliko zapravili. Iz morebitnih finančnih težav vas bodo lahko rešili prijatelji in svojci, Kitajski horoskop pa vam priporoča, da ne pozabite vrniti usluge, ko jo bodo potrebovali.

Ljubezen

Če imate zapravljivega partnerja ali pa vi radi zapravljate denar, obvezno sprejmite kompromis, ki bo pozitivno vplival tako na mir v hiši kot na vajin bančni račun. Samski boste letos zaljubljeni do ušes, a ljubljene osebe ne poskušajte očarati z razsipnostjo. Druge boste privlačili kot magnet, saj boste izjemno šarmantni. Bodite takšni, kot ste. Če ste v zvezi in si želite harmonije, spoštujte partnerjeve nazore. Težave rešujte sproti. Med debato bodite strpni. Samskim najbolje kaže v začetku leta. Odnosi se bodo na splošno izboljšali.

Zdravje

Psihično in fizično se boste dobro počutili, vendar ne pretiravajte z delom in aktivnostmi. Kitajski horoskop vam svetuje, da bodite zmernejši v vsem, kar počnete. Pojdite na kakšno potovanje in si napolnite baterije. Z zdravjem sicer ne bi smeli imeti težav. Čustveno se boste letos utrdili. Sredi leta bodite kljub temu pozorni na signale, ki vam jih pošilja telo. Če jih boste ignorirali, se lahko proti koncu leta pojavijo bolezni. Bodite veliko v naravi, posvetite pa se tudi družini.

Kitajski horoskop 2023: Koza


Osebe, rojene leta 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Splošno

Imeli boste prav vse možnosti, da leto preživite mirno in brez večjih težav. Če želite karkoli popraviti oz. izboljšati svoje življenje, lahko v tem letu to tudi naredite. Na poslovnem področju lahko pričakujete nove odgovornosti, s pomočjo katerih boste izpolnili svoje sposobnosti ter se naučili nekaj novega. Kitajski horoskop vsem študentom napoveduje zelo uspešno in k raziskovanju usmerjeno leto. Utrdili boste odnose s svojimi najbližjimi. Družini boste posvetili veliko časa, kar bo vezi okrepilo. V zadnjem četrtletju se vam bo sreča v obliki novih priložnosti nasmehnila še na službenem področju. Družina vam bo v tem času v veliko oporo. Pazite na čustva in ne obljubljate stvari, ki jih ne morete izpolniti.

Finance

S financami na začetku leta ne boste imeli težav, po poletju pa se boste morali domačemu proračunu malce bolj posvetiti. Denarno boste sicer preskrbljeni, zato si lahko privoščite kakšen večji izdatek, povezan z domom ali potovanjem oz. dopustom.

Ljubezen

Ljubezenski odnosi bodo močno poudarjeni. Samski bodo brez težav spoznavali možne ljubezenske partnerje, obstaja možnost, da boste nekoga spoznali preko spleta. Za poročene je primeren čas za premagovanje določenih razlik med partnerjema, za načrtovanje novih skupnih ciljev ter za naraščaj. Kar se tiče ljubezenskega področja, bo še zlasti ugoden začetek leta. Sredi leta vam lahko težave povzroči kakšna pretekla simpatija. Kakor koli že, proti koncu leta vam bodo ljubezenske zvezde spet naklonjene. Če ste samski, se zabavam ne izogibajte.

Zdravje

Fizično in mentalno boste letos na vrhuncu. Ne pričakujte večjih težav glede zdravja, možne so manjše nezgode, zato previdno pri raznih fizičnih aktivnostih. Kitajski horoskop vam priporoča le, da se izogibate prevelikemu uživanju in raznim razvadam, zaradi katerih trpi imunski sistem.

Kitajski horoskop 2023: Opica


Osebe, rojene leta 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Splošno

Pred vami je uspešno leto, polno novih priložnosti, ki jih bo potrebno le izkoristiti z obema rokama. S svojo trdnostjo in učinkovitostjo boste naredili dober vtis tudi na svoje sodelavce in prijatelje. Nekaj več težav na poslovnem področju lahko pričakujete sredi leta, a se boste pri reševanju težav lahko zanesli na ekipno delo. Kitajski horoskop vam napoveduje nove poklicne izzive, novo službo in selitev. Prijatelji in družina vam bodo stali ob strani, zato boste odločnejši ter samozavestnejši. Prva polovica leta bo naravnost fantastična. Podpirali vas bodo na vseh področjih, zaradi česar vam bo zrasla samozavest. To pa bo lahko vir težav, ki vas čakajo v drugi polovici leta. Na pleča si ne naložite preveč dela.

Finance

Pričakujete lahko ugodno finančno leto. Ne bo vam težko sprejeti več dela in odgovornosti, če bo to pomenilo večji zaslužek. Obetajo se vam tudi službena potovanja, za nove izzive pa bo najbolj ugodna sredina leta. Finančno vam najbolje kaže v drugi polovici leta, kljub temu denarja ne zapravljate brezglavo.

Ljubezen

Vezanim dobro kaže. Partnerju se posvetite še zlasti v prvih mesecih. Če ste zaročeni, je leto idealno za poroko. Poročeni boste imeli veliko priložnosti, da s partnerjem preživite skupaj veliko prostega časa. Če ste samski, se ne zapirajte med štiri stene, saj vam bodo ljubezenske zvezde naklonjene. V ljubezni se osredotočite na prijateljstvo, iz katerega se lahko »rodi« tudi ljubezen.

Zdravje

Slabe navade in razvade zelo škodijo vašemu zdravju in Kitajski horoskop ugotavlja, da je letos idealno leto, da se znebite vsaj ene izmed njih. Vaša telesna pripravljenost bo izjemna, s pravim jedilnikom pa boste poskrbeli, da bo tako tudi ostalo

Kitajski horoskop 2023: Petelin


Osebe, rojene leta 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Splošno

Prva polovica leta bo primerna za večje življenjske spremembe. To bo čas za načrtovanje. V zvezi lahko v tem času zaškripa. Ne dovolite, da bi ljubezenske težave vplivale na vaše cilje. Ne glejte nazaj, ampak nadaljujte po svoji poti. Odločili se boste izboljšati svoje življenje, vendar se boste morali najprej posvetiti svojim napakam, jih popraviti ali sprejeti okoliščine takšne, kot so. V prvi polovici leta lahko pričakujete več razčiščevanj v okviru družine, pozneje se osredotočite na poslovne ambicije. Če ste samozaposleni, imate možnost, da razširite svojo dejavnost. Večjega stresa v službi ne bo, posvetite se rutini in izpopolnite svoje veščine.

Finance

Napoveduje se mirno finančno leto, kaže pa, da boste več denarja porabili za vesele družinske priložnosti, verjetno tudi za počitnice. V službi se bodo stvari premikale počasneje. Prišel bo čas učenja. Prva polovica leta bo izobraževanju na točno določenem področju še zlasti naklonjena. V drugi polovici leta pa se boste lahko razveselili novih poslovnih priložnosti.

Ljubezen

Samski boste hrepeneli po resnem odnosu, obstaja pa vprašanje, ali boste to našli v osebi, v katero se boste zaljubili. Poročeni pa pazite na prenagljene besede in dejanja, ki lahko ljubljeno osebo zelo prizadenejo in povzročijo krizo v odnosu. Sicer pa vam bodo zvezde na področju ljubezni naklonjene. Vezani se boste posvečali boljši polovici, samski pa boste uživali v družbi prijateljev. Leto bo tudi ugodno za spočetje otroka.

Zdravje

Najbolje se boste počutili v drugem četrtletju. Pokali boste od energije. Proti koncu leta pa se le posvetite zdravju. Izogibajte se stresu oziroma poskrbite za relaksacijo. Kitajski horoskop napoveduje, da bo sredi leta primanjkovalo energije, v tem času se izogibajte prezaposlenosti.

Kitajski horoskop 2023: Pes


Osebe, rojene leta 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Splošno

Leto bo precej blagodejno vplivalo na vaš um. Od vsega si boste najbolj želeli miru, zato pa vam bo lahko ušla kakšna dobra priložnost. Pred vami pa je na splošno dobro leto, pod pogojem, da ne boste imeli prevelikih pričakovanj. V primeru, da boste hoteli uresničiti vse cilje, pa boste morali pri tem marsikaj žrtvovati in skleniti veliko kompromisov. V službi si prizadevajte za dobre poslovne odnose in svojih sodelavcev ne kritizirajte »na glas«. Obenem se izogibajte prevelikim odgovornostim in zahtevnim projektom, saj bi se lahko pokazali za prevelik zalogaj.

Finance

Kitajski horoskop vam napoveduje stabilno finančno stanje, a se boste morali omejevati pri večjih in nepotrebnih nakupih. Osredotočite se na tisto, kar je zares nujno potrebno, na razkošje pa za zdaj pozabite. V službi boste dobro sodelovali z nadrejenimi. Vaše ideje bodo pripomogle k razvoju podjetja. Če ste pred kratkim zamenjali službo, ne dajajte lažnih obljub.

Ljubezen

Samski imate priložnost spoznati idealnega partnerja. Poročeni se boste letos večkrat odpravili na »lepše« in s tem poživili odnos. Sicer pa bo leto za vas precej erotično. Samski, zgrabite vsako priložnost za druženje. Vezani pa poskrbite, da se bo vaš partner ob vas počutil ljubljeno. Poskrbite za romantiko.

Zdravje

Kitajski horoskop vam glede zdravja priporoča predvsem veliko spanca ter več krajših sprostitvenih dopustov oz. potovanj. Pazite na svoje zdravje. To sicer ne bo slabo, a kljub temu bodite pozorni na signale, ki vam jih bo pošiljalo telo. Še zlasti naporno bo zadnje četrtletje, zato predvsem takrat ne pozabite na sproščanje.

Kitajski horoskop 2023: Merjasec


Osebe, rojene leta 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 in 2019

Splošno

To leto morate delati zase. Obstaja velika verjetnost, da vas bodo ljudje prosili za pomoč, zato vam polagamo na srce, da se naučite reči NE. Pred vami je nekaj zanimivih izzivov, zaradi katerih boste morali biti prilagodljivi in v nenehni pripravljenosti. V okviru svojega poklica veliko sodelujete z drugimi, zato bo del vašega uspeha odvisen od drugih, kar vam letos ne bo ustrezalo. Previdno z novinci na delovnem mestu, ki imajo svoje načrte, proti koncu leta boste imeli več možnosti za sodelovanje z ljudmi, ki vam najbolj ustrezajo. Sicer boste letos veliko časa preživeli doma in se ukvarjali s prenovo. Izzivov vam ne bo manjkalo, na splošno pa vam kaže zelo dobro. Sledite sanjam.

Finance

Kitajski horoskop pričakuje v pogledu denarja nekaj več izdatkov, kateri bodo povezani s prenovo stanovanja, hiše ali s kakšno drugo družinsko zadevo. Leto bo odlično za dolgoročne investicije. Vaši cilji so jasni in z lahkoto jih boste dosegali. Pazite pa, da se s sodelavci ne zapletete v prepir. Pazite na finance, da ne boste zabredli v težave. Zelo vas bo mikalo, da bi za družinske člane zapravljali. Varčujte.

Ljubezen

Na ljubezenskem področju vam kaže zelo dobro. Vaše želje bodo izpolnjene, tudi erotične. Vezani boste razmišljali o naraščaju, samski pa se lahko zapletete s tujcem ali tujko. V to zvezo ne polagajte preveč upanja. Večja verjetnost, da bi spoznali ljubezen svojega življenja, bo v tretji četrtini leta. Samski boste brez težav pritegnili ljudi, ki so tako kot vi, željni ljubezni, obstaja pa možnost, da se boste težko odločili le za eno osebo. Za vse poročene pa Kitajski horoskop napoveduje stabilno leto.

Zdravje

Kitajski horoskop vam glede zdravja napoveduje »mirno leto«, možne so le manjše težave z živci zaradi preveliko stresa in dela. Zdravje vam ne bi smelo nagajati, le v zadnjem četrtletju se poskušajte izogibati stresnim situacijam.

Preberite še:
Dnevni horoskop Dnevni ljubezenski horoskop Tedenski horoskop Tedenski Tarot horoskop Mesečni horoskop Letni horoskop 2024