letni horoskop 2023

Horoskop 2023 napoveduje, da se bo leto začelo z retrogradnim Merkurjem v znamenju Kozoroga, od 1. do 18. januarja, kar bo poskrbelo za večjo neodločenost, kako naprej. A ko bo izzvenel njegov močni vpliv, med katerim bomo težje komunicirali in se nekako ne bomo znašli, bomo sredi februarja verjetno priča prehodu k bolj ambicioznim dejanjem.

Tudi v drugem četrtletju bodo gospodarske okoliščine še razmeroma nejasne in nepredvidljive, nato pa se bo trend začel izboljševati. Vse skupaj bo predvsem še vedno posledica splošne zaskrbljenosti in nezaupljivosti nad globalnimi in poslovnimi razmeram, kasneje v letu pa že lahko pričakujemo nekaj več pozitivnosti.

Od sredine julija dalje bo stanje postalo bolj jasno, pravi letni horoskop 2023 in tudi ljudje bomo prevzeli bolj optimističen pogled na svet. A do konca septembra ne bo pravo obdobje za izvajanje bolj agresivnih potez, ne bomo smeli preveč siliti. Leto 2023 bo dobro za potovanja in krepitev vezi, odnosov. Sklenjene povezave bodo pomembne za prihodnost. Horoskop 2023 naznanja, da bo to leto čas za telesno in čustveno ozdravitev, za celjenje ran, ponovno vzpostavitev ravnovesja, načrtovanje za naprej, tako individualno kot globalno.

Izberite svoje astrološko znamenje:
Oven
21.3. - 20.4.
Bik
21.4. - 21.5.
Dvojčka
22.5. - 21.6.
Rak
22.6. - 22.7.
Lev
23.7. - 23.8.
Devica
24.8. - 22.9.
Tehtnica
23.9. - 23.10.
Škorpijon
24.10. - 22.11.
Strelec
23.11. - 21.12.
Kozorog
22.12. - 20.1.
Vodnar
21.1. - 18.2.
Ribi
19.2. - 20.3.

Letni horoskop 2023 Oven Letni horoskop 2023: Oven (21. marec – 20. april)

Splošno


Na vas in vašo osebnost je vplivalo že toliko stvari, da se boste zmožni prilagoditi tudi vsem, ki vas šele bodo doletele. Delovali boste kot kameleon, ki spretno menja barve, da se zlije z okolico. Leto 2023 bo leto raziskovanj in potovanj. Možno je, da bo finančno stanje nekoliko nihalo, vendar z dobrim načrtom ne boste imeli večjih težav. Če zaradi določenih okoliščin ne boste mogli potovati daleč, pa bodo v vaše življenje vstopali ljudje od vsepovsod, ki bodo poskrbeli za širjenje vaših obzorij. V kolikor obstaja mesto, kamor si že od nekdaj želite iti, bo oktober 2023 najboljši mesec za obisk.

Ljubezen in družabno življenje


Več boste razmišljali o delu kot o ljubezni, vaše misli bodo prevzemali vaši cilji. Veliko boste premlevali, kako bi jih v letu 2023 lahko dosegli, zato boste z lahkoto pozabili na najbližje, kar jim seveda ne bo prav. Pomembne datume si zapišite, nastavite si zanesljive opomnike za ključne dogodke, da ne boste česa spregledali, saj bi se vam potem slabo pisalo. Če boste preveč osredotočeni na posel in socialni ter materialni status, bo vaše zasebno življenje raztreščeno. Vendar očitno to ne bo vplivalo na spolnost, saj se pred vami riše vroče leto. To leto boste v ljubezni želeli vse ali nič, kar bo šlo z roko v roki z vašo željo po pomembnih doživetjih.

Delo in finance


V letu 2023 nikar ne zapravljajte, kot da jutri ne bo prišel. Več vas zagotovo ne bo osrečilo. In četudi vam gre zadnje čase kar dobro, to še ne pomeni, da bo vedno tako, zato vložite denar za varno prihodnost ali varčujte. Ne glede na to, kako uspešni ste v življenju, si vedno zapomnite težak začetek. V poslovnem svetu ste si priborili določen ugled, nabrali ste si že kar nekaj spoštovanja. Bodite ponosni na to, a ne bodite zato arogantni. V letu 2023 se znate povzpeti na vodstveno pozicijo, samo nikar se ne pritožujte nad količino naloženega dela.

Počutje


Preveč ste utrujeni, v letu 2023 se boste morali vsaj malce umiriti, drugače bo to terjalo svoj davek. Ustavite se in zadihajte. Poskusite se sprostiti in se ne trudite tako močno za popolnost, saj ta ne obstaja. Če boste še naprej perfekcionist, se boste zlomili. Prizanesite si. Ne očitajte si za napake, ki so že bile storjene. Glejte naprej in delujte drugače. Zaradi napak se svet ne bo podrl, vam pa bodo dale pomembne lekcije, za katere je prav, da jih sprejmete kot take in ne kot znak neuspešnosti ali nesposobnosti. Kot se vlaga čas v delo, se mora tudi v osebno dobrobit.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Bik Letni horoskop 2023: Bik (21. april – 21. maj)

Splošno


V letu 2023 se za vas kažejo lepi dogodki, v katerih boste izjemno uživali. Ti ne bodo bistveno spremenili vašega življenja, obrnili pa bodo vaš pogled na marsikatero zadevo, ki se vam zaenkrat še ne zdi tako pomembna. Duhovno boste rasli. Bolj odprti boste za tujce, ki bodo vstopali v vaše življenja in vsrkavali boste novo znanje, ki vam ga bodo predajali. Po oktobru se bodo začele spremembe tudi na profesionalnem področju. Izkoristite jih v svoj prid! V letu 2023 se umerite tudi na umetniško plat in posvetite nekaj svojega časa učenju glasbila, plesu, risanju, pisanju … tistemu, kar vas je nekoč že veselilo!

Ljubezen in družabno življenje


Na romantičnem področju v letu 2023 ni za pričakovati večjih sprememb. Pomembno vam bo izražanje čustev, misli ter želja in samo upate lahko, da vas bo partner pri tem razumel, predvsem pa podpiral. In da boste dano dobili tudi nazaj. Samski ne boste čutili hude teže samote. Bili boste dokaj samozadostni. Prijatelji bodo še vedno velika podpora in žalostilo vas bo, da ne boste mogli biti toliko skupaj, kot bi si želeli. Življenje vleče ljudi na različne poti in na vas bo, da vložite energijo v ohranjanje teh vezi. Določite datum za srečanje in se ga držite znova in znova.

Delo in finance


Denar bo tekel skozi prste kot voda, hitro vam bo polzel iz rok, čeprav boste ves čas z nečim zaposleni in bo tudi dohodek dokaj reden. Mogoče ne bi bilo slabo, da bi razmislili, če bi se dalo kaj dodatno zaslužiti tudi s hobijem. Leto bo na področju kariere obetavno. Če ste že nekaj časa brez dela, bo to leto prineslo priložnosti – tako za delo kot za dodatna izobraževanja. V kolikor že razmišljate o spremembi poslovne poti, bo čas pravi za korak naprej. Glede na to, da vam bodo vrata to leto na široko odprta, boste morali le še sami začeti verjeti vase in v lastne sposobnosti. Šele tedaj jih bodo opazili ter nagradili tudi drugi. Postanite bolj drzni in samozavestni.

Počutje


V letu 2023 znate imeti nekaj težav s slabšim počutjem. Ugotovili boste, da je fizično počutje pravzaprav odraz vašega mentalnega stanja. Ko se vam bo zdelo, da se je ves svet zarotil proti vam, da so pred vami ves čas samo ovire, da se nič nikamor ne premakne, bo ključnega pomena vaša interpretacija stvari. Če se boste smilili sami sebi, bo tudi vaše telesno stanje slabo, saj bo ogledalo vaših misli. Če pa boste na ovire gledali kot na izzive ter priložnosti za učenje in napore kot krepitev vaše osebnosti, bo tudi vaše telo prežela borbena energija, ki ne bo dopustila predaje.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Dvojčka Letni horoskop 2023: Dvojčka (22. maj – 21. junij)

Splošno


Želja po raziskovanju novosti, vseh danih priložnosti, izzivov, ki vam bodo prišli na naproti in potencialov, ki jih skrivate, vas bo v letu 2023 gnala, da se boste odločili za velike spremembe v vseh aspektih vašega življenja. Ob teh premikih se bodo nekateri ljudje okoli vas pokazali v svoji pravi luči. Poskusite nadzorovati željo po maščevanju in poskusite le opazovati, ne glede na to, kako vam bodo poskušali priti do živega. Vedno poglejte širšo sliko in se vprašajte: Ali je vredno? Močnejša duša je pripravljena spustiti zamere in odkorakati stran. Včasih je to vse, kar je potrebno. Čakajo vas odlične možnosti za osebno rast.

Ljubezen in družabno življenje


V letu 2023 boste vstopili v posebno obdobje, ko boste bolj odprti kot oseba in boste zato tudi zlahka navezovali nova prijateljstva, našli ljubezen ali okrepili vez z obstoječim partnerjem. Izrecite tri želje in gotovo se bo vsaj ena izmed njih uresničila v naslednjih 12 mesecih. Odkritost vam bo pripeljala mnogo novih priložnosti. Samski se večkrat ozrite okoli sebe in se nasmehnite drugi osebi. Ne bodite ves čas zatopljeni v telefon, knjigo ali v glasbo iz slušalk. Začnite kdaj pogovor. Obrniti se zna tudi družinska dinamika. Ne vtikajte se v stvari, ki se vas ne tičejo. Če vas ne vprašajo za nasvet, vam ga ni potrebno dajati.

Delo in finance


Na začetku se bo na delovnem mestu marsikdo zgražal nad spremembami, ki se jih boste odločili izpeljati, a že proti koncu leta se zna zgoditi, da boste s svojimi prodornimi idejami uvajali nove trende. Četudi znate biti radikalni, imate pravo znanje. To bo super čas je za branje in za zapisovanje lastnih izkušenj, kar vam bo nekdaj zagotovo spet prišlo prav. Sprejemajoča narava, odprtost do drugih ter nasmeh na obrazu vam bodo odpirali vrata, ki so se prej zdela za vedno zaprta.

Počutje


Vaše zdravje je vedno najboljše, kadar sproti razčiščujete, kar vas muči ali zadržuje. V kolikor stvari predolgo držite v sebi, se to hitro pozna na fizičnem počutju. Kar naenkrat vas bo zagrabilo, da bi spremenili svojo zunanjo podobo. Iz omar boste zmetali stare stvari in spremenili svoj stil. To seveda ne bo ostalo neopaženo in pomagalo vam bo napredovati. Dobro bo tudi, če vam bo uspelo v letu 2023 kaj privarčevati, a vedite, da edino področje, kjer ni pametno varčevati, je, ko gre za vaše zdravje.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Rak Letni horoskop 2023: Rak (22. junij. – 22. julij)

Splošno


V letu 2023 se boste spopadali z različnimi preprekami, a le zato, da se boste naučili nečesa novega. Velikokrat se vam bo zdelo, da ne glede na to, koliko se trudite, ne pridete nikamor. To bo predvsem zato, ker vas bodo planetarni vplivi v letu 2023 ščitili. Zapomnite si, da ni vse, kar si želite, tudi dobro za vas. Pomislite, kolikokrat ste si že rekli: »Še sreča, da tega nisem naredil/a!«. Glede na to, da boste dokaj impulzivni, kar bo sicer čudovito, saj bo tako vaše življenje bolj razgibano in vam bo ponujalo veliko novih priložnosti, boste morali vsake toliko vseeno stopiti na zavoro, da boste v miru premislili, kdaj bi bil skok v neznano pravzaprav dobra izbira za vas.

Ljubezen in družabno življenje


Ko bo šlo za družabno življenje, pričakujte nepričakovano. Nič namreč ne kaže na kakšno trajnost. Obljube znajo biti prelomljene, zato ne zaupajte prehitro. Neka oseba se bo lahko pokazala v drugačni luči od tiste, v kakršni je nastopila na začetku. To vam bo lahko prineslo veliko razočaranje, da ni takšna, kot ste upali, da je. Nekateri vezani boste zelo romantični in boste lahko zato v zvezi pričakovali preveč. Bodite pazljivi, da ne boste dušili ljubljene osebe s pozornostjo in ji dajte potreben prostor. Samski ne vložite vseh upov v prvo izbiro, več se zabavajte. Mnogokrat se romanca razvije ravno iz prijateljstva, še posebej, ker nihče ne išče, ampak se v družbi druge osebe le uživa.

Delo in finance


Vaša finančna slika bo šla v letu 2023 skozi velike spremembe. Morda se vam bo zdelo, da ste se znašli na nenadzorovanem vrtiljaku usode. Nič ne jemljite za samoumevno. Prihodki in odhodki bodo nihali, a nikar ne skrbite, saj se zaradi tega ne boste znašli na dnu. Postati morate bolj samozavestni, morate si začeti zaupati, ne glede na denar, ki ga zaslužite. Na ta način boste vedno znali stati z obema nogama trdno na realnih tleh in trezno razmišljati, ne glede na to, kako vas bo življenje preizkušalo. V preteklosti ste si nakopali kar nekaj bremen, ki vas spravljajo v stresne situacije. Leto 2023 bo leto, ko boste morali postati resni glede vaših ciljev. Premislite, kje se vidite čez nekaj let. Poskusite poiskati službo, kjer boste lahko kaj privarčevali, kjer boste lahko pognali korenine in delali majhne korake k lepši prihodnosti.

Počutje


V letu 2023 postanite pozorni na to, kako preteklost še vedno kroji vašo sedanjost. Dokler ne boste razrešili nekdanjih težav, se bodo te lahko nepričakovano pojavljale, ko boste to najmanj želeli. To leto bo odlično za določena globoka spoznanja o sebi. Odkrili boste sence v vaši notranjosti, ki jih morate prepoditi. Veliko boste delali na sebi in do začetka leta 2024 se boste osvobodili omejitev, ki vas ovirajo pri rasti in vam stojijo na poti do dobrega počutja.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Lev Letni horoskop 2023: Lev (23. julij – 23. avgust)

Splošno


To bo leto nostalgije, ko se boste z mislimi večkrat vračali v preteklost, a hkrati boste ugotavljali, kako vaše nekdanje odločitve še kar krojijo vašo sedanjost. Možno je, da se bodo v vašem življenju ponovno pojavile določene osebe iz vaše preteklosti ali pa se bodo začeli ponavljati določeni vzorci. Poiskati boste morali izvor, kaj vas drži nazaj, šele nato boste lahko izkoristili nove priložnosti, ki vam bodo v letu 2023 prišle na pot. Redko se resnično odprete in res redki poznajo tudi vaše globine. Poskušajte to spremeniti in postanite bolj dostopni. Marsikdo je vesel, da vas ima ob svoji strani, ker ste zvesti, pogumni in vztrajni, zato te osebe le spustite bližje k sebi, drugače boste tvegali, da jih boste izgubili. Hvaležne vam bodo. V letu 2023 bodite bolj odgovorni z denarjem.

Ljubezen in družabno življenje


Hrepenite po neki popolni ljubezni, ki ne obstaja, zato se pogosto počutite neljubljeno, čeprav temu ni tako. Vaša pričakovanja so previsoka, prav tako merila, meje in zahteve. Ljudje okoli vas čutijo odpor, ker ne zadoščajo vašim standardom. Ne iščite naokoli, zazrite se vase. Kaj potrebujete? Posvetite se stvarem, ki vas osrečujejo in ne pozabite, da to ni denar. Ta prinese občutek varnosti ali zadovoljstva, a ne prinaša čiste sreče. Če kaj obžalujete, poskrbite, da ne boste ponavljali enakih napak. Spremembe znotraj vas se lahko kažejo tudi navzven, zato se ne branite fizične preobrazbe. Nudite večjo oporo družini in prijateljem. To leto boste namreč imeli posebno moč, ko boste lahko odpravili breme drugega, brez da bi ga prevzeli nase.

Delo in finance


Nazaj se ne boste ozirali le na drugih področjih, temveč tudi na finančnem. Veliko boste razmišljali, kako ste v preteklosti ravnali z denarjem. Jasno boste videli, kako so vaša nepremišljena dejanja vplivala na sedanje finančno stanje. V prihodnje imejte to v mislih in ne ponavljajte starih zmot, popravite nepravilnosti in spodrsljaje. Pustite čustva ob strani, saj ta ne sodijo v posel. Poskrbite, da boste v prihodnje imeli, kar potrebujete in ne tistega, kar mislite, da morate imeti.

Počutje


V letu 2023 lahko pričakujete nihanje teže. Omejite vnos sladkarij, hitre prehrane in prigrizkov med obroki. Ti nudijo le takojšnje zadoščenje in bolj obstojno nezadovoljstvo po posledicah, ki jih prinašajo. Naredite načrt, rezervirajte si čas za gibanje. Razmislite o včlanitvi v fitnes ali pa se odločite za vodene dejavnosti, samo pazite, da bodo vadbe dovolj raznolike, da se ne boste začeli dolgočasiti. Zaradi nagnjenosti k poškodbam ne pozabite na začetno ogrevanje ter končno raztezanje.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Devica Letni horoskop 2023: Devica (24. avgust – 22. september)

Splošno


To leto ne bo dolgočasno ali monotono. Počeli boste reči, ki jih radi počnete in veliko boste v družbi ljudi, s katerimi se dobro počutite. Če ste še zmedeni, kako naprej, si vzemite trenutek in premislite o vaših čustvih, željah in razčlenite, kako boste delovali v letu 2023. Prihaja namreč čas, ko boste lahko želi, kar ste v preteklosti sejali. Ne zamudite priložnosti, vaš trud bo poplačan. Pred vami je močan nov začetek na materialnem oziroma praktičnem področju. Naučite se ločiti pomembne od nepomembnih stvari v vašem življenju. Posvetite se sami sebi in svoji osebnosti. Po naravi ste bolj sramežljivi in nagnjeni k temu, da lahko tiho nosite občutke in bolečino v sebi. Letos delajte na tem, da boste to spremenili. Čustev ne zadržujte več v sebi, izrazite jih in se večkrat postavite zase, lažje vam bo.

Ljubezen in družabno življenje


Nepričakovani ljudje se bodo lahko pojavili v vašem življenju in bodo vplivali tako na vašo zvezo kot na kariero. Ne branite se nasvetov in komentarjev svojih prijateljev in družine, kajti oni bodo situacijo videli jasneje. Vezani znate doživeti konec razmerja, ker vas čaka globlja in pomembnejša veza. Tisti, ki boste ostali skupaj s svojim partnerjem, pa boste ugotovili, da gre vajina ljubezen skozi proces rasti in izboljšanja. Samski boste že na začetku leta streljali Kupidove puščice. Zna se zgoditi, da se boste zaljubili v osebo, ki se bo predstavljala za drugačno, kot je v resnici. Spoznavajte se – bolj, ko se boste poznali, bolj boste vedeli, kaj želite v razmerju. Izbirajte knjige o osebni rasti – brez skrbi, ko boste stopili v knjižnico ali knjigarno, vam bodo skočile v oči. Če ste samski in boste imeli jasno izoblikovano predstavo o tem, kdo ste, boste tudi privabili partnerja, ki bo imel izoblikovano lastno identiteto.

Delo in finance


Vse se vrti okoli vaše samozavesti. Ugotovite, kako želite, da vas ljudje dojemajo in se tako tudi obnašajte ter ne dopustite, da bi vas podcenjevali. Tudi denar bo pritekal vzporedno z vašim lastnim samospoštovanjem. Poskrbite za pametne vložke in investicije, ki bodo prislužen denar obrnile v vaš prid. Sedaj je pravi čas za vaše profesionalno življenje. Veliko več boste v družbi ljudi tudi na delovnem mestu. Povejte svoje mnenje, podajajte ideje, vključujte se in sodelujte. Ne držite se več v senci. Do oktobra so možna tudi daljša potovanja, ki vas bodo veliko naučila. Če želite delati v tujini, vam bo Jupiter stal ob strani.

Počutje


Lahko se zgodi, da vas bodo doletele krajše, neresne bolezni ali alergije. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se obrnili po pomoč še k alternativnim metodam. Joga, manifestiranje, meditacija so primerni načini za uravnovešanje. Poskrbite za obvladovanje misli in čustev, naj bodo v harmoniji. S tem se bo izboljšalo tudi fizično počutje. Z našimi mislimi namreč v življenje privlačimo situacije in okoliščine. Kreirajte v pozitivnosti in radosti.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Tehtnica Letni horoskop 2023: Tehtnica (23. september – 23. oktober)

Splošno


Leto 2023 bo leto, ko se boste posvečali ožjemu krogu, družini, popravljali boste skrhane odnose in se trudili vzdrževati dobre. Če boste iskreni, se bodo ti poglobili. V prvi polovici leta boste še prisiljeni trdo delati na sebi, a najtežje karmične dolgove ste že oddelali. Čeprav je naporno, ne pozabite, da boste po tem obdobju preizkušenj, ki vam otežujejo življenje že zadnjih nekaj let, modrejši, močnejši in odgovornejši. V drugi polovici leta vas čakata sproščenost in optimizem, lahko boste optimalno sodelovali s podpornimi energijami ter sprejemali novosti. Vaše materialno stanje se bo uredilo.

Ljubezen in družabno življenje


Na začetku se zna zgoditi, da se boste vezani z ljubljeno osebo nekoliko oddaljili. Imeli boste občutek, da je sploh ne poznate več. Mogoče pa je na določenih področjih samo zrasla, medtem ko vi tega sploh niste opazili. Tudi sami boste morali čim prej izoblikovati predstavo, kdo sploh ste, kaj želite in kako boste nadaljevali v življenju. V kolikor vam bo uspelo, boste zagotovo rešili tudi odnos. Samski pazite, da ne boste skušali s seksualnostjo dosegati ciljev ter se nato spraševali, zakaj vas ne spoštujejo. Najverjetneje boste spoznali osebo, s katero se boste takoj ujeli in pri kateri boste dobili občutek, da jo poznate že od prej. To se lahko razvije v razmerje, naj bo to ljubezensko ali poslovno. Poskusite izboljšati odnose znotraj družine z osebami, s katerimi se zadnje čase niste najbolje razumeli. Če ne drugega, boste spoznali o svojih najbližjih novosti in način, kako gledajo na stvari.

Delo in finance


V letu 2023 boste prejemali prilive, ki vas bodo spravljali v dobro voljo. Izkoristite predvsem obdobje od septembra do konca decembra, ko bo vpliv Jupitra močan, ker ne bo trajalo večno. Sodelujte z drugimi, delite ideje, vključujte se v projekte, bodite kreativni, kajti to vam bo prineslo finančni uspeh. Učite se iz uspehov in neuspehov drugih. Razumite, da vsi neuspehi, nesreča, težave niso zato, ker bi bili nevredni uspeha ali ker se vas drži smola. Vse se zgodi z namenom. Le da ne vemo vedno, kaj ti razlogi so. Vsekakor pa pridejo, da nas na dolgi rok utrdijo in naredijo modrejše.

Počutje


Vsak dan si zvečer pred spanjem vzemite čas zase, za sproščanje. Poskusite meditirati. Globoko dihajte in v mislih prevrtite dan – ugotovite, kaj ste se novega naučili? Za katere preizkušnje, ki so vam prišle na pot, ste hvaležni? Po obdelavi v mislih vrzite stran vse skrbi – izpraznite glavo in se skoncentrirajte samo na dihanje. Močni boste, če ne boste dovolili temnim mislim, da bi prevzele vodstvo, kar bi negativno vplivalo tudi na vaše telo. Poiščite neko stabilnost, vzpostavite rutino, brez živčnosti.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Škorpijon Letni horoskop 2023: Škorpijon (24. oktober – 22. november)

Splošno


V letu 2023 boste komaj dohajali vse spremembe. Številne prelomnice in preobrazbe vas bodo na začetku lahko močno bremenile. Vedno ste si želeli biti ponosni na svoje delo in družino, a tokrat se zna zgoditi, da boste izgubili kontrolo nad stvarmi in za trenutek se vam bo vse podrlo. A le za trenutek. Spoznali boste, da se vse ves čas spreminja, z vašim nadzorovanjem ali brez njega. Opustiti boste morali ta svoj navidezni nadzor nad zadevami in celo nad ljudmi, ker vas to zadržuje in tudi sami ne morete napredovati v življenju, saj se preveč ukvarjata z vsem drugim, namesto s sabo.

Ljubezen in družabno življenje


Že takoj po mesecu januarju se kažejo spremembe v razmerjih. Če ste v zvezi, se zna ta temeljito preoblikovati. Če ste samski, se znate z nekom povezati. Sestavite si jasno sliko, kaj pričakujete od ljubljene osebe in kako naj bi ona zadovoljila vaše potrebe ter s tem v mislih poiščite primernega življenjskega sopotnika oziroma razjasnite stanje v že obstoječi zvezi. Ko boste znali ustreči in tudi povedati, s čim lahko partner ustreže vam, se bo vajina zveza poglobila. Ko boste dajali ljubezen, se bo ljubezen tudi vračala. Mogoče ne vedno takoj, a čez čas, zato tudi nasvet: bodite vztrajni. Prav je, da se naučite brezpogojno ljubiti, kar pomeni, da ne pričakujete povračila, preprosto samo imejte radi.

Delo in finance


Premlevali boste vaše pretekle odločitve in razmišljali, kako bi bilo, če bi se odločili drugače. Nikoli ni prepozno. Preteklost pustite v preteklosti in se ozrite za novimi izzivi. Če si želite znanja iz določenega področja, se potrudite, da ga boste dobili. Če vas vleče v tujino, naredite vse, da vam bo v letu 2023 to nekako omogočeno. Naj vam trma ne prepreči, da bi se o svetu naučili nekaj novega. Ker bo v letu 2023 družina stopila v ospredje, se lahko zgodi, da boste tudi pri poslu sodelovali. Ali pa vas bo kdo od bližnjih ali družinskih članov opozoril na poslovno priložnost, ki je drugače ne bi opazili. Bodite pozorni na besede, kako jih izrečete in kako jih lahko drugi interpretirajo. Lahko bi bili narobe razumljeni, kar zna naredi posebno škodo, če se zgodi recimo na intervjuju za službo. Razmišljajte, preden boste kaj izrekli.

Počutje


Bodite pozorni do svojega telesa in pazite na svoje počutje. Lahko se bodo pojavile zdravstvene težave, če ne boste znali uravnotežiti različnih področij življenja. Če se boste močno usmerili samo na eno področje, ne boste mogli biti v harmoniji z vsemi elementi vašega življenja. Naj ne gre tako daleč, da boste to opazili šele, ko boste že zboleli. Delujte preventivno. Ustvarjajte pozitivne občutke, ki bodo na vas delovali blagodejno.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Strelec Letni horoskop 2023: Strelec (23. november – 21. december)

Splošno


Napoved za 2023 kaže na ogromno sprememb. Sprejeti boste mogli veliko odločitev, ključnih in manj pomembnih, na vseh področjih življenja. Če na to ne boste pripravljeni, boste dobili občutek, da ne uspete nadzorovati lastnega življenja in da se je le-to zarotilo proti vam. V letu 2023 ne boste mogli ravnati impulzivno. Vaša narava bo šla to leto skozi transformacijo, kar vam ne bo všeč, saj se tako radi oklepate poznanega, četudi vas rani. Tukaj boste morali vnaprej ukrepati drugače, sicer boste obstali na nulti točki in se bo to poznalo tako na vašem zdravju, kot na ljubezenskem, poslovnem in finančnem področju.

Ljubezen in družabno življenje


Leto 2023 se kaže kot zelo ljubeče leto, polno majhnih užitkov, v krogu tistih, ki jih imate najraje in oni vas. Začele vas bodo zanimati korenine in zato boste lahko raziskovali družinsko preteklost. Zaupanje in odkritost bosta temeljna kamna v vaših odnosih. To pomeni tudi, da bodite odkriti do sebe in si priznajte, kaj si zares želite. Vezani ne skrivajte svojih želja pred partnerjem, saj bi bili potem samo nestrpni, kar bi škodilo vajini zvezi. Vse dobesedno predstavite, da ne bo kasneje kakšnih nesporazumov. Od tega bo odvisno vaše nadaljnje osebno življenje. Samski, nekdo se vas bo še posebej dotaknil in v vas spodbudil željo po ljubezni. Prepustite se in zaupajte, ne zavirajte. Čaka pa vas še veliko dela na sebi, da se boste naravnali na obilje na romantičnem področju in da boste sproščeno izražali svojo lastno identiteto.

Delo in finance


Veliko strelcem se kaže za leto 2023 izboljšanje življenjskega bivališča. Mogoče se boste preselili v večje stanovanje ali naredili trenutno stanovanje udobnejše. Če se boste odločili preseliti zaradi službe, se vam bo ta selitev pokazala kot zelo osvobajajoča. Vaša kreativnost bo prekipevala in nasploh boste zelo pozitivno naravnani. Investirajte, čas bo pravi. Glede kariere se znajo odvijati določene stvari, ki vam ne bodo povšeči, a nanje ne boste imeli vpliva. To bo zagotovo preizkušalo vaše meje. Zdržite! Zavedajte pa se tudi lastnih omejitev in ne obljubljajte nemogoče.

Počutje


Zadnji čas je, da energijo usmerite tudi v dobro počutje. Začnite jesti zdravo in prenehajte samo razmišljati o tem. Preidite od besed k dejanjem. Nima smisla, če se temu posvetite le tu in tam. Zdravo prehranjevanje mora postati življenjski stil. Ne zaradi imidža, ampak ker se boste počutili mnogo bolje. Posledično bodo vsa področja življenja uspešnejša. Privoščite si počitnice z družino, ponovno se zaljubite, pojdite na zabavo, v kino, gledališče. Privoščite si malo več razvajanja. Bodite v družbi otrok, saj vas bodo spravljali v dobro voljo, znali vas bodo nasmejati.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Kozorog Letni horoskop 2023: Kozorog (22. december – 20. januar)

Splošno


V letu 2023 boste potrebovali rahlo prilagoditev, da boste ostali na zadani poti. Če se boste osredotočali na področja vašega življenja, kjer še vedno vlada harmonija, boste sprostili svojo podzavest in lažje boste našli rešitve za tista bolj problematična področja. Zato poskrbite za veselje in sproščenost, če boste imeli težave in dopustite, da se stvari postavijo na svoje mesto, ne da bi vas preveč skrbelo. Če se boste znali izogniti temu, da bi obupali, ko boste izzvani, boste lahko hitro zbrali misli in poiskali razumne ter praktične ukrepe, alternative in izboljšave.

Ljubezen in družabno življenje


Romanca bo pri samskih ves čas prisotna v mislih, iskrilo se bo od ljubezni. Nič ne boste imeli proti flirtanju za zabavo, a obenem si boste želeli nekaj pomembnejšega in obstojnejšega. A takšne dolgotrajne in varne zveze, po kakršni boste hrepeneli globoko v sebi, še ne boste našli. Vezani boste morali vlagati v zvezo veliko več, kot ste do sedaj, da bo cvetela. Kompromisi, pogajanja, potrpljenje se vam bodo zdeli težavni. Lahko, da bo prišlo do večjih prepirov, a ne nerešljivih. Samo ne pozabite, da so spremembe del življenja in da ni z njimi nič narobe. Leto se kaže tudi povezano z otroki. Lahko da boste dobili prvega otroka, razširili družino ali preživeli nepozabne trenutke s svojimi otroki, če jih že imate.

Delo in finance


V letu 2023 žal še ne boste dosegli finančne varnosti, kakršno si želite. Vsekakor to ne bo leto, ko bi jemali večje kredite ali kakršnakoli posojila. Prav tako se na daleč izognite igram na srečo, saj bi vas lahko spravile samo v večje dolgove. Čas je, da postanete bolj odgovorni z denarjem in načrtujete, kam in za kaj gre vsak izdatek. Kar se tiče kariere, vas čaka nekaj novih priložnosti, ki se bodo zdele kar predobre. Bodite previdni, preverite ozadje in če je vse legitimno. Pazite, da vam ne bodo prikrivali resnice. Merkur bo prispel v vaše znamenje v decembru in vam bo dal zeleno luč za uresničitev načrtov – pošljite tisto idejo, prijavite se na novo delovno mesto, začnite z željenim projektom.

Počutje


V letu 2023 vzemite zdravje bolj resno, še posebej, če se že pojavljajo kakšne bolečine. Prehajate namreč v obdobje ugodnih vplivov, ki bodo povečali vašo moč. Lahko boste rešili manjše zdravstvene težave in se rešili škodljivih razvad. Odpovejte se pretiravanju s sladkim, alkoholom in mastno hrano ter se odločite za bolj aktiven način življenja. Preprosto recite »Ne!« vsemu, kar škodi vašemu telesu. Začnite poslušati svoje telo, saj vam sporoča, ko nekaj ni v redu. Utrdite in uravnovesite svojo energijo.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Vodnar Letni horoskop 2023: Vodnar (21. januar – 18. februar)

Splošno


V letu 2023 bodite previdni, da ne boste izpustili dobrih priložnosti. Pozorni bodite na to, da boste svojo energijo kar najbolje izkoristili za doseganje dobrih rezultatov, da je ne boste trošili za nepomembne zadeve. Tudi če ne boste vedeli, kaj točno bi počeli, vseeno počnite nekaj in ne ničesar. Priključite se tečaju, odločite se za dodatno izobraževanje ali pa sodelujte v dobrodelnem društvu. To vam bo odprlo vrata za naprej. Sicer dolgo traja, da udejanjite svoje želje, a ko začnete enkrat delovati, lahko pridete zelo daleč.

Ljubezen in družabno življenje


Merkur bo že na začetku leta s svojo retrogradnostjo ponovno odprl stare rane. Posegel bo na področje prijateljstva in ljubezni, kar bi lahko pripeljalo do zmede v odnosih. Ugotovili boste, da vam družina nudi največjo podporo, zato boste doma večkrat iskali uteho. Ne sprejemajte nikakršnih ekstremnih ali drastičnih odločitev glede zvez ali poznanstev. Pomembno bo, da boste imeli vselej razumski pogled na probleme in da boste hkrati ostajali tolerantni do drugega mnenja. Še posebej se boste morali v letu 2023 truditi v odnosu do partnerja. Največji izziv vam bo predstavljala potrpežljivost. Samski pa premislite, kaj je tisto, kar resnično potrebujete od svojega partnerja in zakaj, da boste vedeli, kaj pravzaprav iščete, da se ne boste brezglavo spuščali v razmerja, v katerih ne boste našli pravega zadoščenja.

Delo in finance


V letu 2023 bo čas za resno, dolgoročno planiranje, kar se tiče kariere in financ. Postaviti si bo potrebno cilje in poplačati morebitne dolgove. Veliko bolj samozavestno in odločno boste reševali vsakršne probleme. Sledili boste, kam gre denar, ne boste ga brezglavo porabljali. Trajno varčevanje bo postala vaša prioriteta. Ne pozabite, tudi najuspešnejši ljudje so trdo delali pred uspešnim prodorom. Zato ne iščite bližnjic, trdo delo ni prekletstvo. Če imate občutek, da ste obtičali in ni možnosti za napredek, pa bodite pozorni na znamenja in zagrabite priložnost, da se premaknete naprej, ko se bo pokazala, ker se bo prikazala.

Počutje


Imeli boste veliko energije in zagona. Če ste zanemarjali svoje telo, se slabo prehranjevali in premalo gibali, boste dobili novo priložnost. Zaradi dodatne energije boste hitro prišli v potrebno formo. Delajte na tem, da boste dosegli večjo kondicijo. Izbirajte dejavnosti na prostem, kot so: hoja, pohodništvo, tek, plezanje, jahanje itd. Pazite le, da ne boste pretiravali. Ne pozabite, da je srednja mera najboljša, tudi preveč vadbe ali premalo vnosa hrane škodi organizmu. Potrudite se vzdrževati urnik gibanja, saj veste, kako se potem vedno bolje počutite.
Preberite še svoj tedenski horoskop.


Letni horoskop 2023 Ribi Letni horoskop 2023: Ribi (19. februar – 20. marec)

Splošno


Horoskop 2023 napoveduje vznemirljivo leto, polno preobratov. Nove priložnosti vas bodo potiskale v nepredvidene situacije, iz katerih se boste v glavnem izvlekli brez prask in odrgnin. Vse, kar je skrito v vas, slabe izkušnje, zakopane v podzavesti, skrivnosti, strahovi, prav vse bo lahko prišlo na plano in končno boste imeli tudi potrebno moč, da se boste spopadli z njimi ter jih predelali. Čas bo pravi, da pokažete svoj pravi obraz, da se odprete. V letu 2023 se boste morali naučiti, kako nadzorovati čustvene izbruhe, na način, da boste znali svoja občutenja razložiti in ne raniti drugih s svojim ostrim jezikom. Če se nekdo ne strinja z vami, to še ne pomeni, da je v zmoti. Delajte na temu, da boste prepoznavali potrebe drugih in sprejemali tuja mnenja.

Ljubezen in družabno življenje


Leto 2023 je leto za ljubezen! Če že imate partnerja, se bo vajina zveza še poglobila. Postali boste nekoliko bolj čustveni, kot ste po navadi, zaradi tega se boste lažje odprli svojemu partnerju, kar vaju bo še posebej povezalo. Strast bo na vaši strani v letu 2023. Če ste samski, bo to leto, ko boste nekoga spoznali. Pojdite ven! Poskusite nove stvari! Ne zavračajte povabil brez resnično dobrega izgovora. To bo tudi dobro leto, če si želite zanositi, v nasprotnem primeru, bodite še posebej pazljivi. Upoštevajte svoje instinkte. Če boste tehtali odločitev glede druge osebe, bo prva misel prava. Če se vam bo kaj zdelo prav, ne oklevajte, ampak naredite! Spoznali boste veliko novih ljudi, to bo zagotovo leto za ljubezen in nova prijateljstva.

Delo in finance


Napoved za leto 2023 vam kaže, da bo prišlo do kar nekaj sprememb in mogoče bo ena izmed njih tudi zamenjava vaše kariere. Če ne marate svoje trenutne službe, bo leto 2023 naklonjeno nadgradnji. A preden boste naredili kakšno drastično potezo, prevetrite ter uredite svoje finance. Ne želite si pustiti službe in šele nato ugotoviti, da nimate denarja za preživetje. Znebite se stvari, ki jih ne potrebujete in poskusite varčevati, kjer se le da. To bi vam znalo pomagati, da boste v življenju začeli resnično uživati, da bi se prenehali toliko obremenjevati z delom in finančnim stanjem, da bi bili bolj zadovoljni.

Počutje


V kolikor ne boste šli korak za korakom, boste pregoreli. Ne gre vse naenkrat! Če ste čez dan bolj utrujeni, morate poskrbeti za nujni nočni počitek. Seveda, če je utrujenost posledica natrpanih dejavnosti, ki utrudijo telo. Če pa ste utrujeni že, ne da bi delali, zna biti utrujenost mentalna. Poskusite napolniti svoj urnik z novimi stvarmi, ki vas veselijo, z dejavnostmi, ki prijetno utrudijo telo in razbremenijo um. Če se boste odprli novim priložnostim, zna občutek izčrpanosti prevzeti občutek zadovoljstva ob koncu dneva. Vsekakor poskrbite za dovolj spanja. Brez njega bo imunski sistem oslabel in nič ne bo delovalo, kot bi moralo.
Preberite še svoj tedenski horoskop.

Za svoje znamenje preberite še:
Dnevni horoskop Dnevni ljubezenski horoskop Tedenski horoskop Tedenski Tarot horoskop Mesečni horoskop Kitajski horoskop 2024